İstanbul 3 Şubesi

15 TEMMUZ'UN NÖBETÇİSİ, 16 NİSAN'IN ?EVET?ÇİSİYİZ

          Eğitim Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanlığı tarafından organize edilen ve Memur-Sen Onursal Genel Başkanı - Ankara Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Ahmet Ahmet Gündoğdu'nun konuşmacı olarak katıldığı "15 Temmuz, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Türkiye" konulu konferans Üsküdar - Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

 

          Gerçekleşen etkinliğe İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,  Eğitim Bir Sen İstanbul 1 No lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz,  İstanbul 5 No lu Şube Başkanı Celal Demirci, İstanbul 6 No lu Şube Başkanı İdris Şekerci, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Şile İlçe  Milli Eğitim Müdürü Harun Dizieğri'nin yanısıra Şube İlçe temsilcileri ve Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

 

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

 

          Demokrasi Şehitlerinin isimlerinin yer aldığı ve "Unutmadık, Unutturmayacağız" sloganıyla FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz gecesi ülkemize yönelik yapılmak istenen hain darbe girişiminin milli birlik ile nasıl püskürtüldüğünü ve demokrasi zaferine dönen mücadelenin anlatıldığı slayt gösterisi ile "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" unutulmadı.

 

 

ERMİŞ: "15 TEMMUZ'UN NÖBETÇİSİ, 16 NİSAN'IN EVETÇİ SİYİZ"

 

          İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş; "Bu akşam 15 Temmuz, Cumhurbaşkanlığı Sistemini ve Yeni Türkiye'yi konuşacağız. Memur-Sen'in ilk referandum çalışmasını "Memur-Sen'e davet, ilk tercih Evet", 15 Temmuzun Nöbetçisi, 16 Nisan'ın Evetçi siyiz" diyerek Muğla'dan başlattık. 15 Temmuz'da Muğla'nın ve Üsküdar'ın çok önemli yeri var. İstanbul'da mücadelenin ençetin geçtiği ve en çok şehit verdiğimiz ilçelerden biride Üsküdar'dı. Bizde şubemizdeki referandum çalışmalarımıza şehitlerimize binaen buradan başlatalım istedik. Referandum ile ilgili iki önemli çalışmamız var. Bunlardan ilkini bugün, diğerini ise kadın üyelerimize yönelik bayan milletvekillerimizin katılımı ile geniş katılımlı olarak mart ayında gerçekleştireceğiz. Şubemize bağlı ilçe temsilciliklerimiz kanalıyla bu çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. İstanbul Şubeleri olarak ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz 15 Temmuz Milli Direniş ve Duruş Konulu Deneme ve Şiir Yarışmamızda başvuruları değerlendirdik ve sonuçları belli oldu. Ancak referandum önceliğimiz nedeniyle ödül törenimizi referandum sonrasında gerçekleştirerek, dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan eserleri sizlerle paylaşacağız. Bugün ayrıca Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın aramızdan ayrılışının 6.ölüm yıl dönümünde kendisini saygıyla anıyorum. Ayrıca Beykoz ve Kadıköy ilçemizde yıllarca görev yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü değerli arkadaşımız Ömer Yahşi'nin annesi Rahman-ı Rahim'e kavuştu. Kendisine Allah'tan c.c. rahmet diliyorum. Şube olarak nitelikli ve nicelikli büyüme yolculuğumuz devam ediyor. Üyelerimizin artırılması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bugün yoğun programıyla olamayan, ancak her fırsatta bizleri destekleyen ve bizlere bu salonu tahsis eden ve destek olan Belediye Başkanımız Av. Hilmi Türkmen'e teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

GÜNDOĞDU: "İSTİKRAR İÇİN REFERANDUM ÖNEMLİ"

 

          Ankara Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Ahmet Ahmet Gündoğdu;"Ortak adı Yeni Türkiye, son ders aldığımız ve destan yazdığımız tarih 15 temmuz, bu destanı taçlandıracağımız tarih ise 16 Nisan olacak.  Referandum sürecine girerken, özellikle basın yoluyla bir algı oluşturulmak isteniyor ancak son dönemde bu algının amacına ulaşmadığını ve paketin anlaşılır bir biçimde olduğunu görüyoruz. 550 Milletvekili sayısının 600'e çıkmasını hesaplayanların aslında kendi katip üyesine bakarak yapmış olduğu harcamaları dikkate almadığını ve amaçlarının sadece gündem değiştirmek olduğunu vurguladı. Darbe gecesi kilitli olan meclisin idare amiri olarak açmayı Allah'ın nasip ettiği kullardan biri olarak, millet olarak zorlu ve büyük bir işi başarmanın gururunu yaşıyoruz diyerek saniye farkıyla meclisin tamamen büyük bir faciadan korunduğunu ve ciddi hasarlar aldığı anlarda mecliste birliğin hakim olduğunu açıkladı. Meclis'teki Başbakanlık ofisinin olduğu alanın bombanın etkisiyle kullanılamaz hale geldiğini ve o alanın bugün müze olarak yeniden yapılandırıldığını söyledi. Demokrasi nöbetlerinde Meydanlarda Türk bayrağı ile Fas bayrağının bir olduğunu görünce, dünyanın farklı ülkelerdeki mazlum kardeşlerimizin duaları ve destekleri her zaman bizimle ve bizlerde onlarlayız. Suriye'de, Fas'ta, Bosna'da Dünyanın çeşitli ülkelerinde müslüman kardeşlerimizle birlikte dayanışmanın en güzel örneklerini 15 temmuz sonrası hep birlikte gördük. Yeni anayasa ile birlikte Türkiye daha özgür, daha üretken, daha güçlü ve en önemlisi istikrarlı ülkeler arasındaki yerini hızla alacaktır" diyerek 15 Temmuz'un önemine ve referandum değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Türkiye'nin önemine vurguladı.

 

          Konferans daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin selamlama konuşması ardından Ahmet Gündoğdu'ya çiçek takdimi ile birlikte hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.