İstanbul 3 Şubesi

Tepkimiz sonuç verdi, gelir vergisi düzenlemesi

 

          Tepkimiz sonuç verdi, çalışanlar için vergi indirim oranları yüzde 27 yerine, yüzde 30 olarak uygulanacak kutu yasadan çıkarıldı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Oranlar konusunda atılan doğru adımlarla matrahlarla devam ettirilmeli, matrahlar MTV'deki artış oranı kadar (yüzde 25) arttırılmalı" dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın'ın yazılı açıklaması yayımlayarak eleştirdiği ve Memur-Sen'in, 81 İl Temsilciliklerinin yaptığı basın açıklamalarıyla tepki gösterdiği "Gelir Vergisi Düzenlemesi" torba tasarıdan çıkarıldı.

          Yapılan açıklamaya göre, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba tasarı'dan çıkarıldı." Ifadesi yer aldı. Üçüncü dilimdeki vergi oranı, mevcut durumdaki gibi yüzde 27 olarak uygulanmaya devam edilecek. Konuya ilişkin konuşan Ali Yalçın, bu gelişmenin Memur-Sen'in tefsir kararetinin maharetinin yanında tepkiyle kayıp engelleme maharetinde kaldığını tescillediğini belirtti.

          Vergi kesintilerine verdiğimiz tepki adaletsizliğin giderilmesine kaynak olmalı

          Yalçın, "Gelir Vergisi 3. Dilimdeki artışlara hazırlıklarından vazgeçilmesini doğru buluyoruz. Bu sonuç demokratik sivil tepkinin yanlıştan vazgeçilmesi örneği olarak görüyoruz. Nihayet 'yanlış hesap' komisyondan döndü. Memur-Sen tarafından gerçekleştirdiğimiz tepki eylemlerinin 'gelir vergisi' mağduriyetinin oluşmasına, tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum "ifadelerini kullandı. 

          Matrahlar, MTV'deki artışıza kadar arttırılmalı

          Yalçın, "Matrahlar, MTV'deki artış oranı kadar (yüzde 25) artırılmasını istiyor. Gelir vergisinde hedef daha az mağduriyet değil, vergi kaynaklı kayıplara son verecek adalet olmalı. Ayrıca, Toplu Sözleşme teklifleri arasında yer alan ve hayata geçirilmesinin gerekliliğini gerekçelere gerek ortaya koyduğumuz kamu görevlilerine gelir vergisine ilişkin yüzde 15'i aşan kısmının kamu işverenince karşılanması teklifimizin de bir an önce karşılık bulmasını bekliyoruz "değerlendirmesinde bulundu.
 

Ilgili açıklamalarımız

Orir Değil Matrahlar'dan Gelir Vergisinde Arttırılmalı

OVP İle Sadece Vergi Değil, Gerginlik de Artırılıyor.

Emek Kesimi Vergide Eziyet Değil Adalet Bekliyor

Orta Vadeli Programı Memuru Hedef Almamalı