İstanbul 3 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube olarak 7. Olağan Genel Kurulumuzu şölen havasında gerçekleştirdik.

YENİDEN BİSMİLLAH

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube olarak 7. Olağan Genel Kurulumuzu şölen havasında gerçekleştirdik. 

Genel kurulumuza Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen genel başkanımız Sayın Ali Yalçın, Memursen İstanbul il başkanımız Talat Yavuz, Kırklareli Eğitim-Bir-Sen başkanımız Selahattin Karanfiler, Eğitim-Bir-Sen İstanbul şube başkanlarımız İdris Şekerci, Mükremin Köse, Yusuf Sabaz, Bilal Bozkurt, Karaman eskimez başkanımız Yunus Özdemir, Kırşehir eskimez başkanımız Ali Rıza Aka, Afyon eskimez başkanımız Ünal Yılmaz Bem-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu şube başkanımız Şaban Camcı Enerji-Bir-Sen İstanbul şube başkanımız Murat Uzuner, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Avukat Fatih Kaya ve başkan yardımcıları, Ataşehir AK Parti ilçe başkan yardımcıları, Milli Eğitim Bakanlığı din öğretimi Genel Müdürlüğü daire başkanı Abdülhalik Baş, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, eskimez ilçe milli eğitim müdürlerimiz Ahmet Aktaş ve Kazım Bozbay, Deniz Feneri Derneğimizin İstanbul Şube Başkanı Rasim Karagül, şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz delegelerimiz ve üyelerimiz katıldılar.

Kadir Baycan'ın kongre sunuculuğu yaptığı genel kurulumuzda,  Selahattin Karanfiler'in başkanlığında oluşturulan Divan Kurulunda Mükemmin Köse, Yusuf Sabaz, Yunus Özdemir ve Ali Rıza Aka görev aldı.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube 7. Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti, ardından şubenin faaliyetlerini içeren sunum gösterildi. Akabinde divan kurulu yerini aldı. Divan Kurulu genel kurul gündemini okuyarak şube başkanı Erol Ermiş'i açış konuşması yapmak üzere kürsüye davet etti, ardından Eğitim-Bir-Sen İstanbul şubeleri adına İdris Şekerci, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Avukat Fatih Kaya ve Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın birer konuşma gerçekleştirdiler. 

Konuşmalarda sendikamızın elde ettiği kazanımlar anlatılırken sorunlara dikkat çekildi ve sorunlarla mücadele edileceği, önünde sonunda sorunların çözüleceği ifade edildi. Özellikle Öğretmenlik Meslek Kanunu ile alakalı husus gündemin ana maddesi idi. Nasıl 3600 ek gösterge ciddi memnuniyet üreten ve 5 milyon üç yüz bin kişiyi kapsar hâle getirildiyse ve bazı eksik yönleri giderilmeye çalışılıyorsa,  Öğretmenlik Meslek Kanunu da günün birinde öğretmenleri memnun edecek hale getirilecek denildi. Kongre boyunca  coşku hiç düşmedi. Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetleme Kurulu Raporu okundu ve delegeler tarafından ibra edildi. Hediye takdimlerinin ardından divan kurulu, görevini Seçim Sandık Kurulu'na devretti. Saat 17.00'de sandıklar açıldı. Tek liste halinde gidilen seçimde Erol Ermiş ve ekibi delegasyondan yeni bir 4 yıl için onay aldı. 

Buna göre; Erol Ermiş Şube Başkanı Oktay Yıldırım Şube Sekreteri, İsmail Yıldırım Teşkilatlanma Sekreteri, Bayram Atakoğlu Mali Sekreter, Huriye Dönmez Basın Yayın ve İletişim Sekreteri, Halil İbrahim Kolancı Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri, Cengiz Demirbaş Eğitim ve Sosyal işler sekreteri olarak seçildi. 

Mevcut şube yönetiminden Necdet Bayındır, Nazmi Yıldırım ve Mehmet Bakır Sarımurat yedek yönetimde yer alarak birlikte yol yürüme iradelerini ortaya koydular. 

Eskimez şube başkanımız Ahmet Yurtman'ın sevgi, selam ve muhabbetlerini ilettiği kongremiz, katılımcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Yukarıda adlarını ve ünvanlarını saydığımız dostlarımıza, delegasyona ve tüm misafirlerimize kongremize katıldıkları için yürekten teşekkür ederiz.

Genel başkanımız Sayın Ali Yalçın 7. Olağan Genel Kurulumuzda ÖMK ile ilgili şunları söyledi: 

Doğruyu Söylüyor,
Doğrusunu İstiyoruz

Eğitim çalışanlarının örgütlü gücü, haklı ve hakkaniyetli sesi olarak her zaman doğru olanı yaptık, kolay olanı değil. İtirazlarımızın temeli, önerilerimizin nedeni oldu. İstiyoruz ki, düzenlemelerde memnuniyet düzeyi artsın, beklenti karşılansın.

Çarşı her şeye karşı anlayışı içerisinde değiliz. Yanlış söylemiyor, daha doğrusu olsun diye mücadele ediyoruz. Kanunlar tartışılabilir. Tek doğru da ayet de değildir düzenlemeler. Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda da kanun geliştirilsin, sınav maddesi değiştirilsin istiyoruz.

‘Nasıl bir kanun’ konusunda “Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı” hazırlayarak dikkatlere sunduk. Kanunun çıkmış olması son derece önemlidir. Yıllardır bekleyen taleple ilgili adım atılması olumlu ama adımlar yeterli değil dedik dün. Bugün, ‘ne olmalıyı’ öneriyor, iyisini istiyoruz.

Dün imkansız denilen konular çözüldü. Bunları çözen ve birçok beklentiyi karşılayan siyasi irade, bu siyasi iradedir. Nice büyük sorunları çözme kabiliyeti, kararlılığı ortaya koyan da mevcudu yapan da daha iyisini yapacak olan da sizsiniz. Talebimizi ötelemeyin önceleyin diyoruz.