İstanbul 3 Şubesi

ŞUBEMİZİN 5. OLAĞAN KONGRESİ COŞKULU GEÇTİ

                       

Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımının program öncesi vermiş olduğu konser büyük bir beğeniyle izlendi.   

 

          Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube  5’inci Olağan Kurulu,  Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongreye Eğitim-Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalık Baş,  Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Dönüşüm ve Teşvik Dairesi Başkanı Fethullah Güner; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları,   Beşiktaş, Beykoz, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy,  Sancaktepe, Şile, Sultanbeyli, Tuzla, Bakırköy, Bahçelievler, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Naim Yağcı, Ak Parti Üsküdar eski İlçe Başkanı Sinan Aktaş’ın yanı sıra beş yüz eğitim yöneticisi ve eğitimci katıldı. 

 

                       

 

          Kongrede divan kurulunun oy birliği ile oluşturulmasından sonra Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı ve Şube Başkan adayı Erol Ermiş açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Ermiş, konuşmasında davetlilerden SMS yoluyla Gazze’ye yardım yapmaları çağrısında bulundu.

          Bayram havasında bir kongre yaptıklarını ifade eden 3 No’lu Şube Başkanı Ermiş, “İlçe yönetim kurulu ve delege seçimlerini tamamladıktan sonra, bugün burada tek liste halinde inşallah seçileceğiz ve görevimize devam edeceğiz. Bürokrat arkadaşlarımız, siyasetten arkadaşlarımız aramızda, güzel bir kongre oluyor. Geçmiş dört yılda değerlerimiz, özlük ve mali haklarımız bağlamında çok güzel kazanımlar oldu. Katsayı zulmünün kaldırılması, taban aylığa zam, doğum, ölüm ve refakat izinlerinde artış, öğretmenlere özel hizmet tazminatı zammı, başörtüsü yasağının kaldırılması, okullarımıza mescit açılması, 28 Şubatın oluşturduğu mağduriyetlerin giderilmesi gibi pek çok olumlu gelişme yaşandı. Bunun için sendikamıza ve siyaset kurumuna teşekkür ediyoruz. ” dedi.

          Nesil yetiştirmeyi son derece önemsediklerini de dile getiren Erol Ermiş, “Çocuklarımızın değerlerimize dayalı eğitimine ağırlık vereceğiz. Çocuklarımızı tehdit eden bonzai gibi zararlı alışkanlıklar, zararlı unsurlar var, bunlardan çocuklarımızı korumak için gayret edeceğiz. Müfredat programlarına eğilmemiz gerekiyor, ders içeriklerine dikkat edeceğiz. Yapılan çok şey var ama biz bunlarla yetinmeyecek, değişim ve yenilenme sürecini devam ettireceğiz. Bunların yanı sıra öğretmenlere 3600 ek gösterge, nöbet görevine ücret, taban aylığa zam, okullarımızın temizlik ve güvenlik ihtiyacının devlet tarafından karşılanması, emeklilik ikramiyesinin hesaplanmasında baz alınan otuz yılın otuz beş yıla çıkarılması, yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge konularında canla başla çalışacağız.” diye konuşmasını tamamlayan Başkan Ermiş, yeni yönetim kurulunu sahneye davet ederek tanıttı. Bir önceki yönetim kurulu ve ilçe başkanlarıyla birlikte aile fotoğrafı çekildikten sonra protokol konuşmalarına geçildi.

 

5. Olağan kongremizin sunumunu izlemek için tıklayın.

 

                       

 

                       

 

          Kongreye olan katılımdan memnun olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, “Bugün İstanbul 3 No’lu Şubemizin 5’inci olağan kongresini gerçekleştirmekteyiz. Coşkulu bir kongre oldu. Katılımlı bir kongre oldu. Delege arkadaşlarımızın Erol Başkan ve ekibinin arkasında olduklarını gördük. Kongrelerde asıl olan yeni bir motivasyon üretilmesidir. Asıl olan görev alacak arkadaşlarımızın yeniden bir yol haritası, hangi eylem, hangi plan, hangi çalışmaları yapacaklarını planlamalarıdır. Bunu bu kongrede gördüm. Erol başkan ve ekibinin birlikte inşallah İstanbul’da, 3 No’lu Şubeye bağlı ilçe temsilciliklerinde faaliyetlerini canla başla yapacaklarına inanıyorum. Kongrenin başarılı olduğunu, başarılara gebe olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

 

                       

Eğitim-Bir-Sen 3 No’lu Şube de görev yapmış olan bürokratlara çiçek ve plaket takdimi yapıldı.   

 

          Faaliyet ve denetim raporlarının okunup oylanarak ibra edilmesinden sonra sandık kurulu huzurunda seçimlere geçildi.  158 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimlerde delegeler saat 17:00’ye kadar oylarını kullandılar. 

 

                       

 

Yapılan sayımlarda Eğitim-Bir-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş ve ekibi kullanılan 141 oyun tamamını alarak yeniden seçildi.  Yeni yönetim şu şekilde oluştu:

 

EROL ERMİŞ                  :   ŞUBE BAŞKANI

OKTAY YILDIRIM          :   BŞK. YRD.(Başkan Vekili)

BEKİR SITKI TERZİ        :   BŞK. YRD.(Mali İşler)

NAZMİ YILDIRIM          :   BŞK. YRD.(Teşkilatlanma)

NECDET BAYINDIR       :   BŞK. YRD.(Basın ve İletişim)

İSMAİL GÖKÇE              :   BŞK. YRD.(Eğitim ve Sosyal İşler)

BAYRAM ATAKOĞLU   :   BŞK. YRD.(Mevzuat ve Toplu Sözleşme )

 

 

KONGREDEN FOTOĞRAFLAR