İstanbul 3 Şubesi

EĞİTİM LiDERLERİ BULUŞMASI

 

          Şubemizin, yeni atanan ve görevlerine devam eden eğitim yöneticilerine dönük “Eğitim Liderleri Buluşması”  Sancaktepe Birikim Koleji Kampüsünde yapıldı.  Programa üç yüzün üzerinde okul müdürü katılım sağladı.  İstanbul Milletvekilimiz Sayın Metin Külünk,  Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın programımızın katılımcıları arasındaydı.

 

 

          Sabah kahvaltısı sonrasında şube başkanımız Erol Ermiş’in kısa selamlama konuşmasıyla başladı.  Erol Ermiş: “IHH ile birlikte yürüttüğümü “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine okul müdürü ve öğretmenleri de katılım sağlamalı. Yetime sahip çıkmak herkesin boynunun borcu da öğretmenlerin değil mi?   Her okulun öğretmenlerinin de sahip çıktığı bir yetim olsun! Bu bağlamda eski ve yeni 400’e yakın okul müdürümüz var. Ben sizden en az dört yüz yetimi sahiplenmenizi bekliyorum”  dedi.   Yapılan okul ziyaretlerinde sendika panolarının boş olduğunu hatta bazı okullarda panomuzun dahi olmadığını söyleyen Erol Ermiş müdürlerden bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi.  Son yıllarda milletin tercihinin, milli ve manevi değerlerin yükseltilmesinden yana zuhur ettiğini dolayısıyla seçmeli derslerin de bu doğrultu da belirlenmesi için azami dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını bitirdi.

 

 

          Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Metin Külünk : “ Meselemiz Mehmet Akif İnan da tecelli eden Yedi Güze Adam yetiştirebilmek meselesidir. Meselemiz Rasim Özdenören’in  Gül Yetiştiren Adam hikayesindeki gülleri yetiştirme meselesidir. Meselemiz üstad Necip Fazıl’ın ömrünü adadığı  Büyükdoğu mücadelesini, Büyükdoğu medresesinde tedris edebilme mücadelesidir, üstad Sezai Karakoç’un Diriliş  nesline talebe olma mücadelesidir. Mücadelemiz Afrika daki  aç çocukların gözlerindeki yaşları dindirebilme mücadelesidir.   Başkan bölgesinde 600 okulun olduğunu söylüyor. Bizim dönemimizde İstanbul’un tamamında 44 lise vardı ve bu okullarda milli değerleri sahiplenen bir öğretmen bulduk mu bizim için yetiyordu.  Bu mücadelemizin sonuç verdiğini görmek bizi mutlu ediyor .” dedi.   Sözlerine eğitimci şehit öğretmen Sedat Yenigün’ ü anarak devam eden İstanbul Milletvekili  Metin Külünk; eğitimcilerden Sedat Yenigün gibi dava uğruna şahadete ulaşmış eğitimcileri de unutmamalarını istedi.  Göreve yeni başlayacak olan müdürleri kendilerine verilen süreci iyi değerlendirip eğitim kalitesinin artırılması için kafa yormaları ve çok çalışmaları konusunda uyaran İstanbul Milletvekili Metin Külünk müdürlere başarı dileyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

          Özel Öğretim Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci nin Protokol Kuralları içerikli sunumu ilgiyle izlendi. Sunum sonrası öğlen yemeği ve namaz arası verildi.

 

 

          Programın ikinci bölümü Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’nın; Motivasyon, Liderlik ve Yönetimde İletişim konusundaki etkili sunumlarıyla başladı.

 

          Hüseyin Hatipoğlu’nun  Türk Halk Müziği konseriyle devam eden programda Sancaktepe İlçe Başkanımız Cavit Eryaktı ve Mehmetçik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Bulat da söyledikleri türkülerle renk kattılar.

 

          Program eğitimci yazar Ramazan Kayan hocanın “Medeniyet Değerlerimiz, Eğitim ve Ahlak”  konulu sohbetiyle devam etti.  Eğitimin sadece  devleti yönetenlerin ve iktidarın da işi olmadığını belirterek, hiçbir surette hiçbir kurum ve şahsa havale edilemeyeceğini, sorumluluktan kaçmanın mümkün olmadığını belirten Ramazan Kayan Hoca eğitimcinin özelliklerini de sıraladığı 6 A formülüyle şu şekilde: 

“1-AŞKINLIK :Davetçi dünyevi bir hesaba girmeden aşkın bir bilinçle, hesabını ahirete göre yapmalıdır.
2-ARINMIŞLIK: Ahlaki erdemler ve üstün meziyetler bakımından arınmışlık içinde bir yaşantı örnekliği sergilemelidir. 
3-ADANMIŞLIK: Bunsuz olmuyor. Allah’ın verdiği nimetleri düşünelim. Veren O, isteyen O. Davetçi fedakârlıkları ve öncelikleri bakımından adanmışlık örneği sergilemelidir. 
4-AİDİYET: Davetçi, kendi dışındaki en yakınından en uzağına, fertlere ve toplumlara karşı aidiyet hissiyle kendini sorumlu tutmalıdır. 
5-AKSİYON: Davetçi aynı zamanda, başkalarının peşine takılan değil, kendi inanç ve eylemleri ile edilgen değil etken bir aksiyon adamı olmalıdır. 
6-AŞK: Aşkımızı kaybedersek ne kalır? Önceleri bir ayet öğreniyorduk yerimizde duramıyorduk. “ özetledi.

Ramazan Kayan hoca Almanya da yaşayan felçli aktivist Gülseren Gümüş’ün mücadelesini anlattığı bölümde salonda çok duygusal anlar yaşandı.  Ramazan Kayan Hoca toplumun her kesimine karşı sorumlu olmamız gerektiğinin altını çizerek, tecrübeleri, gözlemleri ve yaşadıkları bağlamında anlatmış olduğu örneklerle “Toplumun vicdanı, umudu ve ufku biz olmalıyız “ diyerek konuşmasını duayla tamamladı.