İstanbul 3 Şubesi

İSTANBUL DAN 4 MERHAMET TIRI DUALARLA UĞURLANDI.

               İSTANBUL' DAN 4 MERHAMET TIRI DUALARLA UĞURLANDI.

         Bayır-Bucak Türkmenleri için Eğitim Bir Sen 3 No’lu Şubemiz,  Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi, Ataşehirgücü Spor Kulübü  ve İHH İstanbul İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan  4 TIR’dan oluşan Merhamet Tırları  dualarla İstanbul dan Hatay’a uğurlandı.    

          Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Saim Başkan, Ataşehirgücü Spor Kulübü Başkanı Mahmut Kavak, Eğitim Bir Sen 3 No’lu Şube Yönetimi ve İlçe başkanları, üyelerimizle birçok hayırseverin katıldığı uğurlama programı Ataşehir Mirkelam Dinlenme Tesislerinde yapıldı.  Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ak Parti Ataşehir İlçe Naim Yağcı ve Ensar Vakfı Ataşehir Başkanı Mükayil Bektaş kısa birer konuşma yaptılar. Şube başkanımız Erol Ermiş in okuduğu basın bildirisi sonrasında dualar eşliğinde  “MERHAMET TIRLARI”  toplanan yardımları kardeşlerimize ulaştırmak üzere yola çıktı.

          Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu: “ Türkiye dünya mazlumlarının umududur. Nerede bir zulüm varsa bu millet orada yaraları dindirmek ve acıyı paylaşmak için var. Katkısı bulunanları tebrik ediyorum.” 

    Ensar Vakfı Ataşehir Başkanı Mükayil Bektaş:

         " Eğitim-Bir-Sen ile ortak düzenlediğimiz bu kampanya bununla sınırlı kalmayacak. İnşallah bundan sonra mazlumların acılarını dindirebilmek, onların bizden beklentilerini boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışacağız. Kampanya sürecinde bizlere katkı sağlayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz."  dedi.

 

ŞUBE BAŞKANIMIZ EROL ERMİŞ İN BASIN BİLDİRİSİ

" MERHAMET TIRLARI YARALARI SARACAK"

         " Sayın Ataşehir Kaymakamımız, Ataşehirgücü Spor,  Ensar Vakfı, IHH ve Eğitim-Bir-Sen'in Kıymetli Temsilcileri, Saygıdeğer Basın Mensupları

           Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Milyonlarca insan ülke dışına sığınırken milyonlarca insan da ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldı. Bazı bölgeler kuşatılmış ve Madaya'da olduğu gibi açlığa mahkûm edilmiş durumda. İç savaş sırasında ölenlerin sayısı 300 bini aşmış vaziyette. Öldürülenlerin büyük çoğunluğu sivil. Beşar zalimi babasını aratmıyor.

          Suriye, yabancı ülkelerin ağır bombardımanı altında âdeta harabeye döndü. Safevi İran, Rusya ve terör örgütleri mazlum kanına doymuyor.

          Uluslararası toplumun barış çabaları göstermelik olmaktan öteye gitmiyor, akan kanı durdurmaya yetmiyor. Rusya'nın fiili müdahalesi krizi derinleştiriyor.

          Savaşın bedelini Suriyelilerden sonra en fazla mülteci kabul eden Türkiye, Ürdün ve Lübnan ödüyor. Türkiye olarak bir taraftan 2,5 milyon muhacire ensar olurken diğer taraftan Suriye içindeki mazlumlara yardım etmeye çalışıyoruz. Suriye krizinin başından beri mazlum Suriye halkıyla sürekli dayanışma içinde olduk.

          Son dönemde Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı ağır drama sessiz kalamazdık. Sivil toplum örgütleri olarak bir araya geldik ve Aralık ayında bir yardım kampanyası başlattık. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube kendine bağlı sekiz ilçede, Ataşehir Ensar Vakfı ve Ataşehirgücü Spor ile birlikte topladığımız yardımları bugün dualarla yola çıkarıyoruz. Yardım tırlarımızın zalim Rusların saldırısına uğramadan ihtiyaç sahiplerine ulaşması için Cenab-ı Allah'tan yardım diliyoruz. Bu kampanyayı bir başlangıç kabul ediyoruz. Yaşadığımız sürece dünya mazlumlarına destek olmaktan geri durmayacağız. Bu manada, devletimizle ve sivil toplum örgütlerimizle gurur duyuyoruz.

          Bu vesileyle özellike İslâm Dünyasına çağrıda bulunuyoruz: İslâm Dünyasında yaşanan çatışmalar karşısında Batıdan medet ummayı bırakın. Şu ana kadar ki tavırlarından, yaşananlardan memnun olduklarını anlamak için filozof olmaya gerek yok. Batının müdahil olduğu yerler bir daha iflah olmuyor. Taraflar arasına uzun süreli düşmanlık tohumları ekiliyor. İslâm Dünyası kendi içinde yaşanan çatışmalara bizzat müdahil olmalı, tarafların arasını bulmalıdır.

          Biz Türkiye Müslümanları olarak mazlum Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz. "Allah'ım ölmek istiyorum. Ekmeğimiz yok. Bizi Cennetine al da ekmek yiyelim" diyen masum, mazlum çocukların açlığını ve göz yaşını dindirmek için var gücümüzle yardım edeceğiz. Kampanyamıza katkıda bulunan tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bugün uğurlamak üzere bir araya geldiğimiz  merhamet tırlarının yolu açık olsun.

     Kıymetli Arkadaşlarım, Saygıdeğer Basın Mensupları,

          Uğurlama törenimize katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ederiz."

Erol Ermiş 
Eğitim-Bir-Sen 
İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı